علت حشره زدن برنج چیه؟
به دلیل شرایط محیطی اعم از بالا بودن دما ، مرطوب بودن و همچنین تمیز نبودن محل نگهداری برنج می باشد.
چرا مدت زمان برنجی که در دفعات پیشین استفاده کرده ام با الان متفاوت است ؟
با توجه به متغیر بودن میزان رطوبت موجود در بافت برنج استفاده شده در زمان پخت، مدت زمان دم کشیدن آن متفاوت خواهد بود.
وجه تمایز برنج کامفیروزی بادیگر برنج های ایرانی چیست؟
برنج کامفیروزی دارای طبع گرم بوده و از لحاظ ظاهری دانه های کوتاهتری نسبت به برنج نقاط شمال کشور دارد.
برنج سفید و جذاب یا قهوه ای پوست کلفت؟
برنج قهوهای همان برنج سفید است اما پوست کلفتتر! دانه برنج چند لایه و پوسته دارد و اگر فقط لایه بیرونی را جدا کنید برنج قهوهای به دست میآید که هم ارزش غذایی بیشتری دارد و هم عطر و طعم بهتری. به این برنجها «برنج سبوسدار» هم میگویند که به خاطر همین لایههای بیشتر، ویتامینهای گروه ب، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم و … بیشتری از برنج خوب سفید دارد. مردمان جنوب شرقی آسیا بیشتر از ما برنج قهوهای میخورند!
اگر برنجتان شور شد چه کار کنید ؟
اگر هنگام پخت کته و موقع جوشیدن برنج در آب، متوجه شدید که برنج خیلی شور شده است، داخل آب برنج چند تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید. سیب زمینی، شوری غذا را به خود جذب می کند.اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید، موقع آبکش کردن، مقدار آب بیشتری روی برنج آبکش شده بریزید.اگر دیگر کار از کار گذشته بود و کاری برای جبران شوری برنج نمی توانستید انجام دهید خورش را کم نمک بپزید.
اگر برنج تان ته گرفت چه کنید ؟
به سرعت چند تکه نان روی برنج بگذارید. نان بوی سوختگی را به خودش می گیرد.با پیاز هم می شود بوی سوختگی برنج را گرفت. چند حلقه پیاز را داخل برنج فرو کنید.
برنج ایرانی یا خارجی ؟
روشن و مبرهن است که برنج ایرانی باکیفیت و ممتاز است اما قیمت برنج خارجی به مراتب ارزانتر است و به همین دلیل بعضیها برنج هندی و پاکستانی میخرند که حتی نوع کمکیفیت آن خوب قد میکشد و دون میشود و هر کدبانوی تازهکاری هم از عهده پخت آن بر میآید! اما بیشتر این نوع برنجهای هندی و پاکستانی که در بازار موجود است، از نوع برنج خوب و مرغوب نیست و طعم و مزه خوبی ندارد و البته گاهی هم گفته میشود در مزارع آلوده کشت شدهاند و… . اگر برنج غذای روزانه و پایه خانواده نباشد ماکارونی بهتر از بعضی از این برنجهای خارجی است!
به کدام برنج کهنه گفته می شود ؟
منظور از برنج کهنه، برنج سال گذشته (۳ ماه تا ۱ سال قبل) است، نه برنجی که سالها از برداشت آن میگذرد. نگهداری از برنج برای طولانیمدت، طوری که دچار آفت و شپشک نشود، کار سادهای نیست.
کیفیت برنج کهنه بهتر است یا نو ؟
برنجی که مدتی خوابیده و کهنه شده، بخش عمدهای از رطوبت خود را از دست داده و همین موضوع سبب بالا رفتن کیفیتش میشود. برخی مواد شیمیایی نه چندان مفید نیز در برنج تازه وجود دارد که به مرور زمان از بین میروند.
برنج کهنه خوش پخت تر است یا برنج تازه ؟
هر چه مدت بیشتری از برداشت برنج بگذرد و به اصطلاح کهنهتر باشد، پخت آن بهتر و راحتتر بوده و خاصیت رِی کردن بیشتری را نیز داراست. البته با اینکه پخت برنج تازه به دلیل رطوبت دانهها بسیار سخت بوده و احتمال وا رفتن یا خمیر شدنش زیاد است، عطر بسیار زیادی دارد. در مجموع برنج کهنه خوشپختتر از برنج تازه میباشد.
برنج کهنه عطر بیشتری دارد یا برنج تازه ؟
برنج تازه عطر بسیار مسحورکنندهای دارد، زیرا در میان دانههای آن مقداری رطوبت وجود دارد. اما برنج کهنه به علت از دست دادن رطوبت، عطر بسیار کمتری دارد.
بهتر نیست خودمان برنج را تا زمان کهنه شدن نگه داریم
برخی افراد برنج تازه خریداری کرده و آن را در منزل نگه میدارند تا کهنه شود. اما برای بیشتر افراد این امکان وجود ندارد. بنابراین بهتر است روشهای تشخیص برنج را بدانید تا برنج باکیفیت و درجهیک خریداری کنید و زحمت خشک و کهنه کردن برنج و محافظت از آن را هم به خودتان ندهید.
برنج ایرانی کهنه بهتر است یا تازه ؟
همیشه میگویند برنج کهنه بهتر از برنج تازه است و به همین خاطر برنجهای قدیمی گرانتر از برنجهای محصول امسال هستند. علت این برتری این است که دانه برنج خشک، سفت و فشرده، هنگام پخت آب جذب کرده و رِی میکند.
از یک پیمانه برنج رِیدار خوب حدود ۳ پیمانه چلو درمیآید. در حالی که برنج نمدار رِی نمیکند. به همین خاطر خرید برنج کهنه بهصرفهتر است و طبیعتاً نتیجه حاصل از آن نیز بهتر است.








